tag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post8545208319772302104..comments2024-02-01T18:01:35.951+01:00Comments on Bon Appétit Małgorzaty, czyli blog kulinarny: Dewolay z brokułami w sezamie z ryżowymi kulkamiBon Appetit. Małgorzatahttp://www.blogger.com/profile/16153768928173785832noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-89417185530256087732012-10-16T14:33:22.819+02:002012-10-16T14:33:22.819+02:00Świetny posiłek, brokułowe nadzienie bardzo smakow...Świetny posiłek, brokułowe nadzienie bardzo smakowite, a kulki ryżowe to fajna alternatywa dla tradycyjnego ryżu :)Tomek gotujehttps://www.blogger.com/profile/16105096016087811526noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-73974089852899761662012-10-16T09:32:32.651+02:002012-10-16T09:32:32.651+02:00kapitalny obiadek:) cudnie wygląda to mięsko na ta...kapitalny obiadek:) cudnie wygląda to mięsko na talerzu, wręcz obłędnie:) a brokuły jako farsz super się sprawdzająAntenkahttps://www.blogger.com/profile/06699237142547905321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-67492440320154003042012-10-16T05:44:10.712+02:002012-10-16T05:44:10.712+02:00Faktycznie taki kotlet a'la de volaille ma bar...Faktycznie taki kotlet a'la de volaille ma bardzo dobry smak.Czasami robię go w sezamie,ale dosypuję trochę bułki tartej do sezamu i nie dodawałem czarnego (fajny pomysł)Brokuły,blanszowane i zaharowane w zimnej wodzie mieszam z masłem,nakładam ten farsz na rozbitą przez folię pierś kurczaka,zwijam i lekko wilgotnymi rękoma formuje de volailla. Obtaczam w sezamie z bułką,roztrzepanym jajku i jeszcze raz w sezamie.Całość dobrze dociskam dłońmi i smażę w głębokim tłuszczu,najlepiej w frytkownicy nastawionej na 130 - 140 oC.Ten czarny sezam,to super pomysł.Pozdrawiam ChristopherAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-28837967986991057092012-10-16T05:43:12.813+02:002012-10-16T05:43:12.813+02:00Faktycznie taki kotlet a'la de volaille ma bar...Faktycznie taki kotlet a'la de volaille ma bardzo dobry smak.Czasami robię go w sezamie,ale dosypuję trochę bułki tartej do sezamu i nie dodawałem czarnego (fajny pomysł)Brokuły,blanszowane i zaharowane w zimnej wodzie mieszam z masłem,nakładam ten farsz na rozbitą przez folię pierś kurczaka,zwijam i lekko wilgotnymi rękoma formuje de volailla. Obtaczam w sezamie z bułką,roztrzepanym jajku i jeszcze raz w sezamie.Całość dobrze dociskam dłońmi i smażę w głębokim tłuszczu,najlepiej w frytkownicy nastawionej na 130 - 140 oC.Ten czarny sezam,to super pomysł.Pozdrawiam ChristopherAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-67828570208595866932012-10-15T21:24:49.724+02:002012-10-15T21:24:49.724+02:00Ależ to apetycznie wygląda...:)Ależ to apetycznie wygląda...:)posmakujto!https://www.blogger.com/profile/06175695333455178260noreply@blogger.com