tag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post8745647733219201764..comments2024-02-01T18:01:35.951+01:00Comments on Bon Appétit Małgorzaty, czyli blog kulinarny: Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarzaBon Appetit. Małgorzatahttp://www.blogger.com/profile/16153768928173785832noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-83161163833747283132017-04-11T17:12:01.994+02:002017-04-11T17:12:01.994+02:00Robię w/g tego przepisu już czwarty rok z rzędu i...Robię w/g tego przepisu już czwarty rok z rzędu i to nie tylko na Wielkanoc. Sprawdziłem już kilka przepisów ale ten bije wszystkie na głowę. Pozdrawiam autorkę .Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-40469928794512230022017-03-29T16:20:51.794+02:002017-03-29T16:20:51.794+02:00Ja za pierwszym razem dwa dni szukałam odpowiednie...Ja za pierwszym razem dwa dni szukałam odpowiedniego chleba. Ale warto, bo zakwas jest mega i barszcz wychodzi świetny!Izahttps://domowejroboty.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-10823711216500463882016-01-27T12:57:03.011+01:002016-01-27T12:57:03.011+01:00Achh z takiego zakwasu to na pewno żurek wyjdzie g...Achh z takiego zakwasu to na pewno żurek wyjdzie genialny!Angelikahttp://dworkolesin.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-54599025635519235582014-06-29T19:30:20.049+02:002014-06-29T19:30:20.049+02:00Bardzo ładnie Ci w tej czerwonej sukience w kropec...Bardzo ładnie Ci w tej czerwonej sukience w kropeczki :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-68755186151923480722014-04-19T14:47:47.692+02:002014-04-19T14:47:47.692+02:00bardzo mi miło :)bardzo mi miło :)Bon Appetit. Małgorzatahttps://www.blogger.com/profile/16153768928173785832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-3316262950042708222014-04-18T22:32:47.088+02:002014-04-18T22:32:47.088+02:00Witam .Dzisiaj zabieram sie za zakwas na zurek , z...Witam .Dzisiaj zabieram sie za zakwas na zurek , z racji ze mieszkamy w Angli nie mamy dostepu do domowego zurka a ten kupiony w sklepie nie smakuje najlepiej . Dam znac za pare dni jaki wyszedl .Pozdrawiam Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-79552517382610435162013-12-08T13:28:11.265+01:002013-12-08T13:28:11.265+01:00i jak wyszedł?
i jak wyszedł?<br />Bon Appetit. Małgorzatahttps://www.blogger.com/profile/16153768928173785832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-22182653559066681192013-12-08T13:27:54.018+01:002013-12-08T13:27:54.018+01:00może tak właśnie wyrosnąć gdy jest ciepło. a zakwa...może tak właśnie wyrosnąć gdy jest ciepło. a zakwas zawsze śmierdzi zakwasem. pozdrawiamBon Appetit. Małgorzatahttps://www.blogger.com/profile/16153768928173785832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-21003864915534795862013-12-08T12:12:20.076+01:002013-12-08T12:12:20.076+01:00Zakwas niemal wyszedł mi ze słoika, tak urósł. Czy...Zakwas niemal wyszedł mi ze słoika, tak urósł. Czy tak miało być? I co tu duzo mówić śmierdzi jak wymiociny. Pierwszy raz to robie. Magda<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-14044082530396969642013-11-09T12:37:31.849+01:002013-11-09T12:37:31.849+01:00Małgosiu właśnie zabrałam się za kiszenie wg. Twoj...Małgosiu właśnie zabrałam się za kiszenie wg. Twojego przepisu. Uwielbiam staropolskie smaki. Sama piekę chlebek, kiszę barszcz. Teraz kolej na żur. Oby nie spleśniał<br />Pozdrawiam <br />Joaśka Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08046179012314683584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-58026385476042024462013-11-09T12:34:57.869+01:002013-11-09T12:34:57.869+01:00 Małgosiu właśnie zabrałam się za kiszenie wg. Two... Małgosiu właśnie zabrałam się za kiszenie wg. Twojego przepisu . Uwielbiam staropolskie smaki . Piękę sama chlebuś, kiszę barszcz a teraz będzie żurek . Oby tylko zakwas nie spleśniał .<br />Pozdrawiam <br />Joaśka Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08046179012314683584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-28476824107724248022013-03-27T20:11:59.787+01:002013-03-27T20:11:59.787+01:00zdążysz. nawet jak zaczniesz robić jutro. do nd du...zdążysz. nawet jak zaczniesz robić jutro. do nd dużo czasu. wystarczy, że będzie w mieszkaniu ciepło i bez przeciągów. spróbuj, a w lodówce w zapasie trzymaj żurek butelkowy ze sklepu, w razie "w" :) Bon Appetit. Małgorzatahttps://www.blogger.com/profile/16153768928173785832noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2367953895159462558.post-89030980826600046482013-03-27T20:09:55.509+01:002013-03-27T20:09:55.509+01:00Na swieta nie zdaze,ale moze po sie zmobilizuje i ...Na swieta nie zdaze,ale moze po sie zmobilizuje i zrobie,choc sie boje,ze mi sie nie uda i bedzie mi smutno buuuAguś kulinarniehttps://www.blogger.com/profile/11942445545947689133noreply@blogger.com