wtorek, 17 kwietnia 2012

Królewska sałatka z kuskusem, rukolą i krewetkami


Składniki:
Szklanka błyskawicznej kaszy kuskus kupiec
Opakowanie rukoli
Pól ogórka zielonego
Pół papryki czerwonej
Parę pieczarek
Por –zielona cześć
1 marchewka
150 – 200 dag kostki żółtego sera
Krewetki
Ząbek czosnku
Łyżeczka przecieru pomidorowego
Przyprawa curry
Kostka rosołowa
Oliwa,ocet winny sól i pieprz

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki oraz por.
Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5minut aż kasza napęcznieje. Kroimy w kostkę ogórek, paprykę, ugotowaną marchewkę i żółty ser.
Krewetki smażymy na oliwie z czosnkiem i z łyżeczką przecieru pomidorowego, z obu stron po 1 minucie. Kaszę mieszamy z podsmażonymi warzywami, oraz z warzywami i serem pokrojonymi w kostkę a także z rukolą. Do sałatki dodajemy pestki dyni wcześniej uprażone na suchej patelni. Doprawiamy sosem winegret z oliwy, octu winnego, soli i pieprzu. Na sam wierzch sałatki układamy podsmażone krewetki. 
Królewska sałatka z kuskusem i krewetkami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz