wtorek, 2 października 2012

Jajecznica z chorizo i grzybami

Oto moje niedzielne śniadanie. Nie ma nic wspanialszego na śniadanie niż jajecznica z jajek od wiejskich kurek i świeże grzyby. Pikanterii dodała kiełbaska chorizo oraz świeże zioła.

Składniki na 1 porcję:
3 jajka
6-8 grzybków
pół pęta kiełbasy chorizo
tymianek
kolendra
szczypior
sól, pieprz
łyżka oliwy z oliwek

Na rozgrzanej oliwie smażymy plastry chorizo, po chwili dodajemy grzyby (wcześniej ugotowane), chwilę smażymy by po chwili wbić jaja, Mieszamy i doprawiamy przyprawami i ziołami.
jajecznica z chorizo i grzybami

2 komentarze:

  1. ojeju obłędne smaki!
    zachorowałam na taką jajecznicę!:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie odjazdowe jajecznice!!

    OdpowiedzUsuń