niedziela, 31 marca 2019

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

Oto przepis na szybki makaron w moim stylu bo na bogato ;)


Składniki:

pełnoziarnisty makron spaghetti (pół paczki)
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mały słoiczek kaparów
8 pomidorków koktajlowych
1 pęczek natki pietruszki
oliwa do smażenia lub olej kokosowy
2 łyżki słonecznika
sól, pieprz


Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki. Chwilę smażymy. Potem dodajemy odcedzony z sosu tuńczyk. Całość smażymy przez 2 minuty. Na koniec dodajemy kapary oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Słonecznik prażymy chwilę na suchej patelni. Dodajemy do dania. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy makaron wg opisu z opakowania. Ugotowany makaron podajemy z gotowymi dodatkami. Smacznego ! 


2 komentarze:

  1. Te jedzenie wygląda po prostu rewelacyjnie.Moim zdaniem dużo osób jedzeniem się zajmuje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę wypróbować ten przepis, jeszcze nie jadłam tuńczyka w takiej postaci :)

    OdpowiedzUsuń