Bon Appétit Małgorzaty, czyli blog kulinarny

Witam w kulinarnej podróży po mojej kuchni i zapraszam do stołu ! :)

piątek, 26 marca 2021

Sernik limonkowy „Melisy”

›
  Delikatny sernik limonkowy na zimno. Prosty, ale w prostocie siła. Na spodzie z ciastek pełnoziarnistych, by było szybciej. Idealny na Wie...
wtorek, 23 marca 2021

Kluski na parze ala BAO z pieczonym łososiem

›
  Bułeczki bao to kolejny hit wśród azjatyckich przysmaków! Do świetnie sprzedających się ramenu, pho dołączają bao buns..Smak i konsysten...
poniedziałek, 25 stycznia 2021

Spaghetti z fenkułem i groszkiem cukrowym

›
  Uwielbiam aromatyczny i lekko anyżkowy smak fenkułu. Najbardziej smakuje mi z makaronem spaghetti. Już od czasów starożytnych wykorzystywa...
wtorek, 19 maja 2020

Szparagi ze szpinakowym nalesnikiem i sosem holenderskim

›
Szparagi z sosem holenderskim to połączenie idealne! Najczęściej spotykany i najpyszniejszy duet w całym kulinarnym świecie! Nadszedł ...
2 komentarze:
środa, 29 kwietnia 2020

Fuczki – bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

›
Najwspanialsze jedzenie to te proste z składające się z 3 składników. Najważniejszym składnikiem w fuczkach jest dobra, natural...
3 komentarze:
środa, 15 kwietnia 2020

Zupa miso

›
Miso-shiru – tradycyjna japońska zupa, spożywana w Japonii praktycznie codziennie jako dodatek do posiłków (również na śniadanie). Spo...
poniedziałek, 30 marca 2020

Zupa cebulowa na winie z jabłkami i ciecierzycą

›
Witam na moim blogu, po prawie rocznej przerwie. Jak się pewnie domyślacie, mam w końcu sprzyjające okoliczności, żeby poeksperymentować...
niedziela, 12 maja 2019

Kotlety z kaszy gryczanej z pokrzywą i groszkiem

›
Proste i szybkie w wykonaniu kotleciki składające się z DWÓCH składników (+ przyprawy) - taka jest moja dzisiejsza propozycja na obiad. ...
3 komentarze:
niedziela, 31 marca 2019

Spaghetti z tuńczykiem i kaparami

›
Oto przepis na szybki makaron w moim stylu bo na bogato ;) Składniki: pełnoziarnisty makron spaghetti (pół paczki) 1 duża cebula 1 ...
2 komentarze:
niedziela, 24 marca 2019

Krem z papryki z czosnkiem niedźwiedzim i wielki powrót

›
Wracam do prowadzenia bloga po 2,5 latach przerwy. Jak ten czas szybko zleciał! Wracam z inną świadomością o pochodzeniu pożywienia oraz ja...
niedziela, 28 stycznia 2018

Chleb bez wyrabiania, robi się go w 5 min.

›
Robi się go w 5 minut a piecze godzinę. Nie trzeba go zagniatać ani czekać, aż wyrośnie, więc można go upiec rano i jeszcze zdążyć zrob...
16 komentarzy:
niedziela, 20 sierpnia 2017

Leśny mech bez cukru

›
Ciasto ze szpinakiem i malinami leśny mech zachwyca głównie ze względu na swój intensywny, zielony kolor, który jest uzyskiwany natural...
5 komentarzy:
wtorek, 30 maja 2017

Bułki drożdżowe z borowikami, kminkiem i rozmarynem

›
Uwierzcie mi na słowo, ale zaczyn z drożdży urośnie Wam nawet bez dodatku cukru. W mojej kuchni cukier nie ma prawa egzystencji. Ale za...
3 komentarze:
wtorek, 2 maja 2017

Groszkowe kotlety szczęścia

›
Wczoraj mama poprosiła mnie o „przyuczenie” do obsługi komputera, bo chciała samodzielnie przeglądać swoje zdjęcia. Wyraz „Przyuczenie...
2 komentarze:
niedziela, 9 kwietnia 2017

Kulki mocy

›
Polecam takie kulki na czas kryzysu pt. "Muszę koniecznie zjeść coś słodkiego" - tyczy się to szczególnie kobiet kiedy to np. p...
wtorek, 28 lutego 2017

Kujawska zupa z sokiem z kiszonych ogórków i z jarmużem

›
  Uwielbiam wszystko co kwaśne. Moja mama musiała chyba ze mną w ciąży pić same zakwasy. Ha ha ha, muszę się jej koniecznie spytać. Oczyw...
2 komentarze:
wtorek, 7 lutego 2017

Walentynkowe ciastka owsiane z fasolą i czekoladą

›
Świat doczekał się wielu pięknych wierszy o miłości, dla mnie najpiękniejsze słowa to: „Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a ...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Bon Appetit. Małgorzata
Krapkowice, opolskie, Poland
Małgorzata Kwiatkowska: Na co dzień urzędniczka korpusu służby cywilnej i przedsiębiorca ( sukcesomania - doradztwo zawodowe), a po godzinach: blogerka. Uważa, że jest tylko jeden rodzaj sztuki, który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna! I właśnie jej chętnie się oddaje w wolnych chwilach. Gotowanie traktuje jako pasję. Lubi eksperymentować i jest otwarta na nowe wrażenia kulinarne, ceni sobie także tradycję i sprawdzone przepisy rodzinne.
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.