Całe danie jest dietetyczne. W sam raz dla pań, które już myślą o wiszącym w szafie bikini :)
Składniki:
kotlety:
pół kilo mięsa indyczego, zmielonego
4 kromki razowego chleba
szklanka ciepłego mleka
jajko
bułka tarta najlepiej z razowych bułek
sól, pieprz
czosnek granulowany - szczypta
natka pietruszki
liście czosnku niedźwiedziego
liście czosnku niedźwiedziego
olej do smażenia
Sos:
około 10 pieczarek
duża cebula
sól, pieprz
szklanka do 1,5 wody
Razowy chleb moczymy w ciepłym mleku, około 20-30 minut. Surowe, zmielone mięso mieszamy z jajkiem, namoczonym chlebem, solą i pieprzem oraz granulowanym czosnkiem oraz natką pietruszki i czosnkiem niedźwiedzim. Formujemy w rękach kotlety i obtaczamy w tartej, razowej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu aż do usmażenia.
Mielone z indyka z sosem cebulowo - pieczarkowym AKCJA KLOPSIKI! |
Prosze o dodanie bannera w poscie, bym mogla dodac przepis do akcji :)
OdpowiedzUsuńw tym przypasdku polecam do kotlecików zdecydowanie sos 1000 wysp develeya, sprawdziłam ostatnio podczas przyjęcia także sprawdza się a przy okazji nie jest drogi, czekam na kolejne przpisy :) może coś odnośnie zupy krem>??
OdpowiedzUsuńwięc zapraszam do zakładki zupy, tam jest sporo kremów :)
Usuń