wtorek, 17 kwietnia 2012

Faszerowana papryka kaszą kuskus

moja publikacja

Przepis na 1 porcję.

Składniki:
Duża czerwona papryka
Pół szklanki kaszy kuskus marki kupiec
Pół małej cukinii
Parę pieczarek
1 mała marchewka
Por – zielona cześć
Dymka
Żółty ser
Oliwa
Sól i pieprz


Myjemy i osuszamy paprykę, ścinamy „kapelusz” i wydrążamy z nasion. Całą paprykę nacieramy oliwą. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię oraz por i dymkę. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5 minut aż kasza napęcznieje. Żółty ser i ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy (kaszę z warzywami i serem), doprawiamy wg uznania i nadziewamy paprykę. Na sam wierzch dajemy żółty ser. Tak nadzianą paprykę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy aż skórka papryki się pomarszczy (około 20 – 30 minut). 

Faszerowana papryka kaszą kuskus


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz