moja publikacja |
Przepis na 1 porcję.
Składniki:
Duża czerwona papryka
Pół szklanki kaszy kuskus marki kupiec
Pół małej cukinii
Parę pieczarek
1 mała marchewka
Por – zielona cześć
Dymka
Żółty ser
Oliwa
Sól i pieprz
Myjemy
i osuszamy paprykę, ścinamy „kapelusz” i wydrążamy z nasion. Całą
paprykę nacieramy oliwą. Na patelni smażymy pokrojone w kostkę
pieczarki, cukinię oraz por i dymkę. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem z
dodatkiem curry i kostki rosołowej. Czekamy 5 minut aż kasza
napęcznieje. Żółty ser i ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę. Wszystko
razem mieszamy (kaszę z warzywami i serem), doprawiamy wg uznania i
nadziewamy paprykę. Na sam wierzch dajemy żółty ser. Tak nadzianą
paprykę wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy aż
skórka papryki się pomarszczy (około 20 – 30 minut).
Faszerowana papryka kaszą kuskus |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz