Składniki:
ziemniaki
marchewka
zielony groszek z puszki
masło
kefir albo śmietana
sól, pieprz, szczypiorek albo por
Z ziemniaków i marchewki: Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie z marchewką, tłuczemy tłuczkiem z dodatkiem masła i kefiru oraz pieprzu.
Puree z ziemniaków i groszku: ziemniaki gotujemy, następnie tłuczemy tłuczkiem z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodajemy groszek z puszki i nadal wszystko mieszamy na jednolitą masę.
Można udekorować szczypiorkiem, porem, marchewką albo groszkiem.
w poprzednich i w następnych moich wpisach można znaleźć pomysły jak zrobić mięso albo rybę na obiad. Puree będzie doskonałym uzupełnieniem.
Można udekorować szczypiorkiem, porem, marchewką albo groszkiem.
w poprzednich i w następnych moich wpisach można znaleźć pomysły jak zrobić mięso albo rybę na obiad. Puree będzie doskonałym uzupełnieniem.
Puree z marchewki i groszku |
Coś smacznego widzę, znalazłam też taki na szybkiego http://www.opinet.vot.pl/?p=663 ale bez próbowania. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhej, a no ja nie robiłam tradycyjnego puree tylko takie dziwne coś pod mój gust :)
Usuń