środa, 18 kwietnia 2012

Puree z ziemniaków, marchewki i groszku


Składniki:
ziemniaki
marchewka
zielony groszek z puszki
masło
kefir albo śmietana
sól, pieprz, szczypiorek albo por

Z ziemniaków i marchewki: Gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie z marchewką, tłuczemy tłuczkiem z dodatkiem masła i kefiru oraz pieprzu.

Puree z ziemniaków i groszku: ziemniaki gotujemy, następnie tłuczemy tłuczkiem z dodatkiem masła i odrobiny kefiru, dodajemy groszek z puszki i nadal wszystko mieszamy na jednolitą masę.

Można udekorować szczypiorkiem, porem, marchewką albo groszkiem.

w poprzednich i w następnych moich wpisach można znaleźć pomysły jak zrobić mięso albo rybę na obiad. Puree będzie doskonałym uzupełnieniem.
Puree z marchewki i groszku

2 komentarze:

  1. Coś smacznego widzę, znalazłam też taki na szybkiego http://www.opinet.vot.pl/?p=663 ale bez próbowania. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hej, a no ja nie robiłam tradycyjnego puree tylko takie dziwne coś pod mój gust :)

      Usuń