środa, 18 kwietnia 2012

Spaghetti z łososiem i serkiem mascarpone

Składniki:
250 g serka mascarpone
150  - 200 g wędzonego łososia
Kilka pomidorków koktajlowych
Kilka świeżych listków bazylii
Suszone oregano
Pieprz
Oliwa oraz olej
Makaron typu spaghetti

Gotujemy makaron spaghetti na al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
W tym czasie na oliwie podsmażamy poprzekrawane na pół lub ćwiartki pomidorki koktajlowe, następnie dodajemy pokrojonego w plasterki łososia wędzonego. Łosoś smażymy około 1 minuty. Później dodajemy duże opakowanie mascarpone i smażymy aż serek się rozpuści. Na sam koniec dodajemy świeże liście bazylii oraz suszone oregano i pieprz. Makaron polewamy sosem. 
Spaghetti z łososiem i serkiem mascarpone

3 komentarze:

  1. Anonimowy2/14/2015

    łosoś wędzony na zimno ?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. obojętnie. można wybrać łososia wędzonego w zimnym dymie albo powszechnie dostępnego wędzonego na ciepło

      Usuń