Składniki:
250 g serka mascarpone
150 - 200 g wędzonego łososia
Kilka pomidorków koktajlowych
Kilka świeżych listków bazylii
Suszone oregano
Pieprz
Oliwa oraz olej
Makaron typu spaghetti
Gotujemy makaron spaghetti na al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
Gotujemy makaron spaghetti na al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju.
W tym czasie na oliwie podsmażamy poprzekrawane na pół lub ćwiartki pomidorki koktajlowe, następnie dodajemy pokrojonego w plasterki łososia wędzonego. Łosoś smażymy około 1 minuty. Później dodajemy duże opakowanie mascarpone i smażymy aż serek się rozpuści. Na sam koniec dodajemy świeże liście bazylii oraz suszone oregano i pieprz. Makaron polewamy sosem.
Spaghetti z łososiem i serkiem mascarpone |
Pyszna propozycja;)
OdpowiedzUsuńłosoś wędzony na zimno ?:)
OdpowiedzUsuńobojętnie. można wybrać łososia wędzonego w zimnym dymie albo powszechnie dostępnego wędzonego na ciepło
Usuń