czwartek, 31 maja 2012

Cebula faszerowana kapustą,gruszką,rodzynkami i gorgonzolą


Składniki na 4 porcje:

4 duże czerwone cebule
ćwiartka czerwonej kapusty
1 gruszka
garść rodzynek
2 łyżki startego selera
ser gorgonzola 
sól, pieprz
miód
oliwa z oliwek

Cebule obieramy, ścinamy "kapelusze" i wydrążamy środek następnie solimy i pieprzymy oraz skrapiamy oliwą. Farsz: kapustę drobno szatkujemy, gruszkę obieramy i ścieramy na tarce, rodzynki drobno kroimy, seler ścieramy na tarce. wszystko razem mieszamy z serem następnie, solimy, pieprzymy i skrapiamy miodem.Cebule zapiekamy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 - 30 minut. Aż cebula będzie miękka.
Faszerowana cebula

Awangarda Smaku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz