1 cukinia
1 bakłażan
1 serek śmietankowy
1 ser camembert (u mnie ziołowy)
szczypiorek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
zioła prowansalskie
Bakłażan i cukinię kroimy w cienkie plastry, solimy, pieprzymy, smażymy je chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie najlepiej na grillowej patelni. Serek mieszamy z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i ze szczypiorkiem. Każdy grillowany plaster cukinii i bakłażana smarujemy serkiem, następnie kładziemy pasek sera pleśniowego i zwijamy w roladkę. Roladki związujemy wcześniej blanszowanym we wrzątku szczypiorkiem na 2 supełki (ewentualnie używamy wykałaczek).
Roladki z cukinii i bakłażana |
zwijamy w roladki |
Roladki związujemy szczypiorkiem |
takie roladki zrobiły u nas furorę ostatnio
OdpowiedzUsuńostatnie zdjęcie wszyło super :)
OdpowiedzUsuńKupiłam w lidlu bakłażana i ser typu włoskiego więc jutro robię te pyszne roladki dla moich gości.
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę :)
Usuń