z wł. gotowana śmietana
Składniki:
1 duży jogurt naturalny
pół kilograma truskawek
1,5 - 2 łyżeczki żelatyny
około 2 łyżki cukru
listki świeżej mięty
Truskawki umyć, pozbawić szypułek, odłożyć parę do dekoracji a resztę zmiksować w blenderze z dodatkiem cukry. Jogurt wymieszać z 1 łyżką musu z truskawek oraz z rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatyną. Panna cottę rozlać do małych salaterek i wstawić do lodówki do stężania. Podawać z musem truskawkowym, truskawkami i świeżą miętą.
|
Jogurtowa panna cotta |
Hmm, hmm, hmm,... pyszności!
OdpowiedzUsuńLzejsza panna cotta? Wchodze w to!
OdpowiedzUsuńspecjalnie dla dam ;)
UsuńWybróbuję przepis jak tylko zaczną sie maliny :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń