niedziela, 3 czerwca 2012

Śniadaniowo: faszerowane zielone ogórki

Składniki na 2 porcje:
1 długi, zielony ogórek
4 rzodkiewki
pęczek szczypiorku
biały ser / twaróg
2 łyżki kefiru albo śmietany jak kto woli
sól, pieprz


Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek z nasionek. Biały ser mieszamy z kefirem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy twarożek wypełniamy ogórki, na wierch kładziemy starte na tarce rzodkiewki. Śniadanie gotowe :)

Faszerowane zielone ogórki



4 komentarze:

  1. śliczne i bardzo smaczne

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie były podobne :) http://gruszkazfartuszka.blox.pl/2011/04/wiosenny-twarozek.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Anonimowy6/04/2012

    a może na małosolne ??? też będzie pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajny pomysł, bardzo ładne:)

    OdpowiedzUsuń