sobota, 2 czerwca 2012

Ziemniaki faszerowane rybą i pieczarkami

Składniki na 2 porcje:
2 bardzo duże ziemniaki najlepiej typu winiety
2 filety ryby (u mnie dorsz)
kilka pieczarek
1 cebula
sól, pieprz


Ziemniaki gotujemy w łupinach wpół miękko(ziemniaki wrzucamy do wrzątku a solimy pod sam koniec żeby zachować wartości odżywcze). Filety rozdrabniamy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w piórka a pieczarki w drobną kostkę. Ugotowane ziemniaki obieramy z łupin, wydrążamy środek i w to miejsce dajemy farsz. Farsz składa się z rozdrobionej ryby, pieczarek i cebuli. Nafaszerowane ziemniaki pieczemy w 200 stopniach c około 20 - 30 minut.
Faszerowane ziemniaki rybą i pieczarkami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz