czwartek, 30 sierpnia 2012

Ostatnie pomidory z działki, co z nich zrobić? :)


Zerwałam ostatnie pomidorki z krzaka i chciałabym je należycie uhonorować w kuchni, lecz brak mi  inspiracji. Były już zupy, tarty, sałatki itd i wciąż czuję niedosyt. Macie jakieś oryginalne pomysły na wykorzystanie pomidorów w kuchni? Ich ilość widoczna na zdjęciu :)

4 komentarze:

  1. może przecier pomidorowy na zimę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciekawy pomysł. W końcu pomidorki mają dużo skaz więc na przecier by się nadawały :) szkoda tylko, że mam taką małą ilość. Wyszły by pewnie tylko 2 słoiczki :(

      Usuń
  2. Ja bym chyba przez tydzień jadł caprese, z takimi pomidorkami wyhodowanymi na słoneczku byłaby obłędna :)

    OdpowiedzUsuń