Potraw z botwiną ciąg dalszy. I liście rzodkiewki, podsmażane na masełku okazały się smaczne. Trzeba jeść co natura daje :)
Składniki na 2 porcje:
5-6 jajek
5-6 jajek
wiązanka botwiny (liście i łodygi)
wiązanka liści rzodkiewki
wiązanka liści rzodkiewki
1 pęto wiejskiej kiełbasy
1 mała cebula
sól, pieprz
sól, pieprz
1 łyżka masła
Botwinę i liście rzodkiewki myjemy i suszymy. Następnie liście siekamy i podsmażamy na masełku. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i także podsmażamy. Wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia jak jajka się zetną.
Botwinę i liście rzodkiewki myjemy i suszymy. Następnie liście siekamy i podsmażamy na masełku. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i także podsmażamy. Wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia jak jajka się zetną.
zdjęcie robione w Instagramie |
ciekawa wersja jajecznicy:)
OdpowiedzUsuńto fakt. i liście rzodkiewki się nie marnują :-P
Usuńsuper pomysł, spróbuję:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, spróbuję:)
OdpowiedzUsuńkoniecznie daj znać jak Ci smakują liście rzodkiewki ?:)
Usuńo jakie ciekawe połaczenie i tyle zdrowia przy okazji pospolitej jajecznicy ..brawo!
OdpowiedzUsuńto prawda, i dodatkowo gastronomia-ekonomia, bo nie wyrzucam liści :-P
Usuń