sobota, 23 czerwca 2012

Portugalska zupa marchewkowa (marchwiowa)

Przepis dostałam od przyjaciółki i wraz z nią robiłam tę zupę - krem :)

Składniki:
200 ml oliwy z oliwek
1 duża cebula
pół główki czosnku
5 dużych marchewek
sól, pieprz czarny
pęczek natki pietruszki
2 liście laurowe

Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek oraz liście laurowe około 10 -15 minut. Marchewkę obieramy i kroimy w talarki następnie smażmy chwilę na oliwie. zalewamy wodą i gotujemy aż marchewka będzie miękka. Doprawiamy solą i pieprzem i miksujemy w blenderze. Na sam koniec dodajemy natkę pietruszki.

Moja publikacja w kropce
Portugalska zupa - krem marchwiowa
Marchewkę gotujemy w oliwie z czosnkiem



2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie zupy, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. hehe tez mialam swoj przepis w kropce ale teraz jest tyle ludzi ze trudno sie tam przebic ja czekam i czekam juz pare miesiecy i nic , a ty czesto wysylasz ?

    OdpowiedzUsuń