piątek, 8 czerwca 2012

Schab i karczek z brzoskwinią zapiekany pod serem

Składniki na 4 porcje:
2 schaby wieprzowe
2 karczki wieprzowe
4 plastry sera  żółtego
8 połówek brzoskwiń z puszki
natka pietruszki
2 jajka
2 garści bułki tartej
czosnek granulowany
sól i pieprz
olej do smażenia

Schab rozbijamy, następnie doprawiamy solą, pieprzem, i czosnkiem. Karczek kroimy w plastry i także doprawiamy tak jak schaby. Później mięsa moczymy w bułce tartej następnie w jajku i smażymy na oleju z obu stron. Następnie na każdym kawałku mięsa układamy po 2 połówki brzoskwini i przykrywamy po 1 plastrze sera żółtego. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku 200- 220 stopni C. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy z pieczonymi ziemniakami z ziołami (tymianek, rozmaryn, estragon, przyprawa do ziemniaków i czosnkiem) i np. mizerią.
Schab i karczek z brzoskwinią i serem
Na mięso układamy brzoskwinie

Na mięso układamy brzoskwinie a potem żółty ser



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz