poniedziałek, 6 sierpnia 2012

Spaghetti z chili i kurkami

Stałam się monotematyczna bo w każdym poście jest danie z kurkami, ale cóż zrobić jeśli je uwielbiam?:)

Składniki;
koszyczek kurek
200 ml śmietanki kremówki
1 papryczka chili
sól, pieprz
zioła przyprawowe; suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
makaron spaghetti
łyżka masła
Na maśle smażymy umyte kurki. Większe okazy przekrawamy na mniejsze cząstki. Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili i chwilę smażymy. Dolewamy śmietankę kremówkę, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i wszystko dusimy około 10 minut. Podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente. 

Spaghetti z kurkami i chili

6 komentarzy:

  1. A ja kurki jadłam do tej pory tylko w jajecznicy... czas w końcu zrobić z nimi makaron ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam wszelkie kremowe sosy... Ten na pewno też smakuje świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja też kurki uwielbiam i taki przepis z pewnością by mi podpasował :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam makaron pod każdą postacią!;).
    Muszę zakupic kurki.

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo smakowite, nie próbowałem nigdy grzybów z chilli :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wspaniałe połączenie smakowe! wykwintne, fantastyczne danie!

    OdpowiedzUsuń