sobota, 12 października 2013

Caprese ze szpinakiem, chili i orzechami



Odnowiona wersja caprese. Ostra i aromatyczna :)

Składniki:
1 duża kulka mozzarelli

2 pomidory
2 garści liści młodego szpinaku
garść orzechów włoskich
1/4 papryczki chili
ocet winny
oliwa

suszona bazylia i oregano
pieprz
Ser, pomidory kroimy w plastry. Papryczkę drobno siekamy i mieszamy ją z oliwą i octem winnym oraz suszonymi ziołami. Na półmisku układamy na przemian: pomidory, ser, liście szpinaku, całość polewamy sosem. Na wierzch układamy orzechy włoskie




caprese

5 komentarzy:

  1. wygląda mega kusząco, chociaż osobiście nie pasują mi tu orzechy.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczna modyfikacja :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oglądam Twojego bloga i podoba mi się to, że jest taki "kolorowy". Pokazujesz, że dania nie muszą być nudne. Gratuluję :)

    OdpowiedzUsuń