Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Nadziewane pomidory fetą i mozzarelą


Składniki:

2 pomidory
1 kostka sera typu feta
kulka mozzarelli
2 garści świeżego szpinaku albo świeże listki bazylii
kilka zielonych oliwek
sól
pieprz

ścinamy pomidorom "kapelusze" i wydrążamy nasiona i miąższ. wgłębienia pomidorów posypujemy odrobiną soli i kładziemy pomidory do góry nogami by pomidorki mogły wypuścić sok. następnie wnętrze pomidorów wycieramy ręcznikiem papierowym. do środka dajemy szpinak albo bazylię, następnie fetę i na sam koniec mozzarellę. wszystko posypujemy pieprzem.

pomidory doskonale smakują zapiekane. można je wstawić do rozgrzanego piekarnika w 200 stopniach c i zapiekać ok. 15 minut  hahaha 
Nadziewane pomidory fetą i mozzarellą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz