Składniki:
2 pomidory
2 pomidory
1 kostka sera typu feta
kulka mozzarelli
2 garści świeżego szpinaku albo świeże listki bazylii
kilka zielonych oliwek
kilka zielonych oliwek
sól
pieprz
ścinamy pomidorom "kapelusze" i wydrążamy nasiona i miąższ. wgłębienia pomidorów posypujemy odrobiną soli i kładziemy pomidory do góry nogami by pomidorki mogły wypuścić sok. następnie wnętrze pomidorów wycieramy ręcznikiem papierowym. do środka dajemy szpinak albo bazylię, następnie fetę i na sam koniec mozzarellę. wszystko posypujemy pieprzem.
pomidory doskonale smakują zapiekane. można je wstawić do rozgrzanego piekarnika w 200 stopniach c i zapiekać ok. 15 minut
ścinamy pomidorom "kapelusze" i wydrążamy nasiona i miąższ. wgłębienia pomidorów posypujemy odrobiną soli i kładziemy pomidory do góry nogami by pomidorki mogły wypuścić sok. następnie wnętrze pomidorów wycieramy ręcznikiem papierowym. do środka dajemy szpinak albo bazylię, następnie fetę i na sam koniec mozzarellę. wszystko posypujemy pieprzem.
pomidory doskonale smakują zapiekane. można je wstawić do rozgrzanego piekarnika w 200 stopniach c i zapiekać ok. 15 minut
Nadziewane pomidory fetą i mozzarellą |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz