Składniki:
1 margaryna
1/2 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
4 paczuszki herbatników
3 łyżki kakao
3 łyżki rumu (jeśli cukierki są dla dzieci to tylko 1 łyżka)
1 żółtko
200 g wiórek kokosowych
cukiereczki cukiernicze
mielone migdały
Herbatniki rozkruszyć wałkiem do ciasta na piasek. Miękką margarynę wymieszać ze 150 g wiórek, żółtkiem, rozkruszonymi herbatnikami, kakaem, cukrem waniliowym, cukrem, alkoholem. Masę wstawić do lodówki na około godziny. Później formować w dłoniach w kuleczki i obtaczać w cukierkach, wiórkach albo w mielonych migdałach. Gotowe kulki wstawić do lodówki.
Pijane, czekoladowe cukierki |
mogę się przysiąść? ale pyszne :), takie niewinne kulki
OdpowiedzUsuńMożma pominąć jajko?
OdpowiedzUsuń