Składniki na 1 porcję:
1 duża, okrągła bułka razowa
1 - 2 jajka (w zależności od wielkości bułki)
2 plasterki szynki
ćwiartka pomidora
można dodać dowolny ser
sól, pieprz
szczypior
Bułce ścinamy "kapelusz" i delikatnie wydrążamy miąższ. Do Środka wbijamy jajko (lub 2 jajka w zależności od wielkości bułki), dodajemy szynkę pokrojona w kostkę oraz pomidora. Posypujemy szczypiorkiem, sola i pieprzem. Owijamy bułkę w folie aluminiowa i pieczemy około 10 - 15 minut w 180 - 190 stopniach C aż jajko się zetnie. Do środka bułki możemy dodać także inne składniki np. kozi ser.
Jajko w bułce |
Poproszę takie jutro na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńMega apatyczne mmmm :-)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł
OdpowiedzUsuń