Składniki na 4 porcje:
4 piersi z kurczaka
4 płaty suszonych pomidorów z oliwy
100 g mozzarelli
kilka listków świeżego szpinaku
sól, pieprz
olej do smażenia
Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pomidor suszony oraz pasek sera. Zwijamy w roladkę (tak jak gołąbki), Możemy pomóc sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 10 minut w 190 stopniach C. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
roladki drobiowe z włoskim akcentem |
wspaniały obiad, roladki wyglądają niesamowicie!
OdpowiedzUsuńDziękuję, uwielbiam suszone pomidory, jem je prosto ze słoika :)
Usuńledwo przełknelam ślinke za tortem a tu roladki ze wszystkim co lubię !!!
OdpowiedzUsuńdziękuję, a już niedługo torcik pavlovej :)
UsuńBardzo fajne,smacznie wygladaja:)Na zimno pewnie tez bylyby dobre.
OdpowiedzUsuńczy dobre na zimno pewnie się przekonam podczas nocnego podjadania :)
UsuńFajne, pyszne składniki i piękny wygląd.
OdpowiedzUsuńdzięki, niestety podczas smażenia ser troszkę wypłynął ;/
UsuńWspaniale wygladają, u mnie wiecznie ser wypływa, mimo, iz staram się dobrze je pozawijać, w sumie wyglądaja jak jeżyki z tymi wykalaczkami :)
OdpowiedzUsuńu mnie też było dużo wykałaczek i niestety nie udało mi się wszystkie wyciągnąć przed podaniem, gościom powiedziałam, że kto znajdzie wykałaczkę ten w nagrodę będzie zmywać naczynia :p
Usuńhaha i pewnie nikt nie znalazł, przynajmniej oficjalnie :D
UsuńRewelacja! Musiały być pyszne
OdpowiedzUsuńdziś podejście nr 2, będą odgrzewane :)
Usuńz pewnością były pyszne!
OdpowiedzUsuńbyły, bo uwielbiam szpinak i pomidorki suszone :)
Usuńpychota! roladki pierwsza klasa!:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie roladki! W ogóle połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami to smakowy majstersztyk. :) Jedno z moich ulubionych dań z tymi dwoma składnikami to oczywiście pasta: http://smakiemsietoczy.blogspot.com/2013/01/penne-ze-szpinakiem-i-suszonymi.html
OdpowiedzUsuńjuż do Ciebie zaglądam :)
Usuń