Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

wtorek, 12 czerwca 2012

Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru

Składniki na 4 pucharki:
kubełek 400 ml serka homogenizowanego
4 paczuszki herbatników
pół kilograma truskawek
2 łyżki cukru
dowolne owoce do dekoracji ( u mnie czereśnie, brzoskwinie i truskawki)
bita śmietana
4 kostki czekolady

Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, kilka zostawiamy a resztę miksujemy z dodatkiem cukru w blenderze na mus. Herbatniki kruszymy na piasek (ja robię to w miseczce przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek, ozdabiamy bitą śmietaną, owocami i czekoladą. Szybkie i pyszne :)
Truskawkowy sernik na zimno w formie deseru

1 komentarz:

  1. wygląda świetnie:) zapraszam do wystawienia jednej z Twoich pyszności w konkursie, który właśnie zaczął się na moim blogu. pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń