Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

poniedziałek, 21 grudnia 2015

"Kuchnia włoska" i "Ciasta i desery" KROK PO KROKU - recenzja



Kto był w moim domu ten wie, że kolekcjonuję książki kulinarne, szczególnie te w ładnej oprawie. Uwielbiam przeglądać piękne fotografie kulinarne i inspirować się przepisami z całego świata. Ale moją ulubioną kuchnią jest kuchnia włoska.

Dzięki uprzejmości Wydawnictwa RM, zostałam poproszona o podzielenie się swoją opinią na temat dwóch nowości wydawniczych. Pierwsza z nich to książka, której autorką jest Laura Zavan "Kuchnia włoska, Gotowanie krok po kroku" a druga to "Ciasta i desery, Gotowanie krok po kroku" Marianne Magnier-Moreno.



Byłam ciekawa, czy te dwie pozycje są mnie jeszcze w stanie czymś zaskoczyć? Już po chwili wiedziałam, że gotowanie z tymi książkami będzie łatwą przyjemnością. Ze względu na ich instruktażową prezentację. Podtytuł "Gotowanie krok po kroku" nie jest tylko nic nie znaczącym hasłem. W tych książkach dosłownie widać jak krok po kroku przygotowuje się wybrany przepis. Sfotografowany jest każdy etap. Idealna książka dla najmniej wprawionych kucharzy. Idealna na prezent na gwiazdkę. Polecam! 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz