Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

niedziela, 7 kwietnia 2013

Roladki z suszonymi pomidorami, szpinakiem i mozzarellą


Mój domowy, niedzielny obiad z akcentem włoskim :)  Do tego ziemniaczki i surówka :) 


Składniki na 4 porcje:
4 piersi z kurczaka
4 płaty suszonych pomidorów z oliwy
100 g mozzarelli 
kilka listków świeżego szpinaku
sól, pieprz
olej do smażenia

Piersi delikatnie rozbijamy, następnie doprawiamy solą i pieprzem. Na każdą pierś układamy liście szpinaku, pomidor suszony oraz pasek sera. Zwijamy w roladkę (tak jak gołąbki), Możemy pomóc sobie wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju podsmażamy roladki z każdej strony a następnie dopiekamy w piekarniku około 10 minut w 190 stopniach C. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

roladki drobiowe z włoskim akcentem

18 komentarzy:

  1. wspaniały obiad, roladki wyglądają niesamowicie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, uwielbiam suszone pomidory, jem je prosto ze słoika :)

      Usuń
  2. ledwo przełknelam ślinke za tortem a tu roladki ze wszystkim co lubię !!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję, a już niedługo torcik pavlovej :)

      Usuń
  3. Bardzo fajne,smacznie wygladaja:)Na zimno pewnie tez bylyby dobre.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. czy dobre na zimno pewnie się przekonam podczas nocnego podjadania :)

      Usuń
  4. Fajne, pyszne składniki i piękny wygląd.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzięki, niestety podczas smażenia ser troszkę wypłynął ;/

      Usuń
  5. Wspaniale wygladają, u mnie wiecznie ser wypływa, mimo, iz staram się dobrze je pozawijać, w sumie wyglądaja jak jeżyki z tymi wykalaczkami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie też było dużo wykałaczek i niestety nie udało mi się wszystkie wyciągnąć przed podaniem, gościom powiedziałam, że kto znajdzie wykałaczkę ten w nagrodę będzie zmywać naczynia :p

      Usuń
    2. haha i pewnie nikt nie znalazł, przynajmniej oficjalnie :D

      Usuń
  6. Rewelacja! Musiały być pyszne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziś podejście nr 2, będą odgrzewane :)

      Usuń
  7. z pewnością były pyszne!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. były, bo uwielbiam szpinak i pomidorki suszone :)

      Usuń
  8. pychota! roladki pierwsza klasa!:D

    OdpowiedzUsuń
  9. Uwielbiam takie roladki! W ogóle połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami to smakowy majstersztyk. :) Jedno z moich ulubionych dań z tymi dwoma składnikami to oczywiście pasta: http://smakiemsietoczy.blogspot.com/2013/01/penne-ze-szpinakiem-i-suszonymi.html

    OdpowiedzUsuń