Miłego grillowania w te lato! Aby było dużo słonecznych dni na to! ;)
Składniki:
0,7 kg karkówki
250 ml piwa (można tez zastosować piwo karmi o smaku kawy)
100 ml naparu z kawy
50 ml sosu sojowego
1 łyżka octu balsamicznego
4 ząbki czosnku
pieprz
Składniki do bejcy mieszamy ze sobą czyli: (piwo, kawę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę). Wkładamy mięso do miski i bejcujemy kilka godzin w schłodzonym miejscu. Przed grillowaniem mięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką.
karkówka bejcowana w piwie i kawie |
I piwo i kawa-toż to rozpusta w biały dzień:)))ale pysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńtakie damsko-męskie smaczki ;)
Usuńsuper mięsko ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję. to co tygryski lubią najbardziej :)
Usuńwygląda świetnie, teraz mi narobiłaś ochoty an takie jedzenie:)
OdpowiedzUsuńniestety troszkę mięsko zjarane ale i tak było smaczne :)
Usuńzaskoczyłaś mnie tym połączeniem:) genialna jesteś!:D
OdpowiedzUsuńmiło mi :*
Usuńtaka karkóweczka jest naj naj lepsza :)
OdpowiedzUsuńczy taka karkóweczke można piec w całości w rękawie?
OdpowiedzUsuńczy taka karkowke można piec w całości w rękawie?
OdpowiedzUsuńpewnie, że tak :D
UsuńRobię to jutro na obiad. Karkówka już zamarynowana w lodówce. Jeżeli to nie wyjdzie to Cię znajdę i nakarmię zupą jabłkową ;)
OdpowiedzUsuńUdało się :D było przepyszne!
Usuńufffff :) miałam stracha hihi. dziękuję, że się podzieliłaś swoją opinią :)
UsuńRobię to jutro na obiad. Karkówka już w lodówce zamarynowana. Jeżeli to nie wyjdzie to Cię znajdę i nakarmię zupą jabłkową ;)
OdpowiedzUsuń