Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

środa, 18 kwietnia 2012

Zielono mi czyli jajka faszerowane szpinakiem


Składniki:
Jajka – dowolna ilość
Świeże, młode listki szpinaku albo mrożone liście szpinaku
Czosnek
Łyżka stołowa majonezu
Sól, pieprz
Oliwa do smażenia

Szpinak smażymy na oleju z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem, następnie studzimy.
Gotujemy jajka na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek oraz wydrążamy delikatnie żółtka. Farsz robimy z żółtek, szpinaku i majonezu – wszystko mieszając w blenderze. Białka jajek nadziewamy farszem, najlepiej rękawem cukierniczym dla lepszego wizualnego efektu.
Jajka faszerowane szpinakiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz