Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

wtorek, 17 lipca 2012

Golonka indyka w rozmarynie, szałwii i tymianku

Składniki:
2 - 4 golonki z indyka
garść świeżych ziół rozmarynu, tymianku i szałwii
sól, pieprz
czosnek granulowanymielona papryka 
rękaw do pieczenia

Golonki myjemy i nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, papryką. zioła drobno siekamy a następnie wcieramy w mięso. Golonki wkładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie zamykamy i pieczemy 180 - 190 stopniach C około 40 minut. Mięso pieczemy bez dodatkowego tłuszczu.
Indyk w ziołach

Potrawy rozgrzewające

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię indycze golonki, chociaż najczęściej gotuję na nich rosół, a później wykorzystuję gotowane mięso. Ale upieczone z rozmarynem i tymiankiem na pewno muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam na obiad (ale bez szałwii, bo nie mam) - były pyszne!

    OdpowiedzUsuń