Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

piątek, 21 czerwca 2013

Jajecznica z liśćmi rzodkiewki i z botwiną


Potraw z botwiną ciąg dalszy. I liście rzodkiewki, podsmażane na masełku okazały się smaczne. Trzeba jeść co natura daje :)


Składniki na 2 porcje:
5-6 jajek
wiązanka botwiny (liście i łodygi)
wiązanka liści rzodkiewki
1 pęto wiejskiej kiełbasy
1 mała cebula
sól, pieprz
1 łyżka masła

Botwinę i liście rzodkiewki myjemy i suszymy. Następnie liście siekamy i podsmażamy na masełku. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i także podsmażamy. Wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia jak jajka się zetną. 
zdjęcie robione w Instagramie

7 komentarzy:

  1. ciekawa wersja jajecznicy:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to fakt. i liście rzodkiewki się nie marnują :-P

      Usuń
  2. super pomysł, spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł, spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. koniecznie daj znać jak Ci smakują liście rzodkiewki ?:)

      Usuń
  4. o jakie ciekawe połaczenie i tyle zdrowia przy okazji pospolitej jajecznicy ..brawo!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, i dodatkowo gastronomia-ekonomia, bo nie wyrzucam liści :-P

      Usuń