Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

sobota, 13 lipca 2013

Cukinia duszona w śmietanie z tymiankiem i czosnkiem



Mój nowy patent na cukinię :) niestety troszkę mi się rozgotowała bo w tym czasie robiłam zdjęcia innej potrawy :) Cukinia bardzo smaczna. Idealna na obiad jako dodatek do mięsa ale także świetnie smakuję solo na kolację. 

Składniki:

2 małe cukinie
1 cebula
2 ząbki czosnku
2 gałązki świeżego tymianku
sól, pieprz
4-5 łyżek śmietanki kremówki
olej do smażenia



Cebulę i cukinię kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Wlewamy śmietankę, doprawiamy ziołami, solą i pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość dusimy aż cukinia będzie odpowiednio miękka :) 



duszona cukinia w śmietanie

7 komentarzy:

  1. Gosiu bardzo fajny pomysł i na pewno pysznie było :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. o tak. zassałm aż do teraz :P nadal się nią zajadam :)

      Usuń
  2. mmm... wygląda wybornie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam jeszcze tak przygotowanej:)Wygląda pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam cukinię! Muszę wypróbować Twoje przepisy, gdyż na moim stole w wakacje jest niemal codziennie, przyda się urozmaicenie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Anonimowy9/16/2013

    WITAM, POTRZEBUJE PRZEPISU NA COŚ TAKIEGO ''CIELĘCINA DUSZONA W SMIETANIE Z TYMIANKIEM'' CZY KTOŚ MÓGŁ BY MI POMÓC?

    OdpowiedzUsuń