Odnowiona wersja caprese. Ostra i aromatyczna :)
Składniki:
1 duża kulka mozzarelli
2 pomidory
2 garści liści młodego szpinaku
garść orzechów włoskich
1/4 papryczki chili
ocet winny
oliwa
suszona bazylia i oregano
pieprz
Ser, pomidory kroimy w plastry. Papryczkę drobno siekamy i mieszamy ją z oliwą i octem winnym oraz suszonymi ziołami. Na półmisku układamy na przemian: pomidory, ser, liście szpinaku, całość polewamy sosem. Na wierzch układamy orzechy włoskie
caprese |
wygląda mega kusząco, chociaż osobiście nie pasują mi tu orzechy.
OdpowiedzUsuńw takim razie proponuję pestki dyni :)
UsuńBardzo smaczna modyfikacja :)
OdpowiedzUsuńcieszę się
UsuńOglądam Twojego bloga i podoba mi się to, że jest taki "kolorowy". Pokazujesz, że dania nie muszą być nudne. Gratuluję :)
OdpowiedzUsuń