Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

czwartek, 31 maja 2012

Roladki z bakłażana i cukini

Składniki:
1 cukinia
1 bakłażan
1 serek śmietankowy
1 ser camembert (u mnie ziołowy)
szczypiorek
oliwa z oliwek
sól, pieprz
zioła prowansalskie


Bakłażan i cukinię kroimy w cienkie plastry, solimy, pieprzymy, smażymy je chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie najlepiej na grillowej patelni. Serek mieszamy z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i ze szczypiorkiem. Każdy grillowany plaster cukinii i bakłażana smarujemy serkiem, następnie kładziemy pasek sera pleśniowego i zwijamy w roladkę. Roladki związujemy wcześniej blanszowanym we wrzątku szczypiorkiem na 2 supełki (ewentualnie używamy wykałaczek).
Roladki z cukinii i bakłażana

zwijamy w roladki

Roladki związujemy szczypiorkiem


4 komentarze:

  1. takie roladki zrobiły u nas furorę ostatnio

    OdpowiedzUsuń
  2. ostatnie zdjęcie wszyło super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kupiłam w lidlu bakłażana i ser typu włoskiego więc jutro robię te pyszne roladki dla moich gości.

    OdpowiedzUsuń