Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

poniedziałek, 16 kwietnia 2012

Sałatka buraczana z fasolą w swojej wiosennej barwie


Składniki:
3 średnie buraki
Paczka białej fasoli jaś (wersja dla leniwych: 2 puszki białej fasoli konserwowej )
Średnia cebula
3 ogórki konserwowe
2 łyżki stołowe majonezu
Sól i pieprz

Gotujemy buraki i następnie kroimy je w kostkę (bez skórki oczywiście). W kostkę kroimy także ogórki i cebulę. Wszystko razem mieszamy, dodajemy białą fasolę oraz majonez. Przyprawiamy solą i pieprzem. Do sałatki można dodać także ugotowane jajka albo jabłko. Sałatka ma piękny kolor, który doskonale przyozdobi stół podczas imprezy :)

2 komentarze:

  1. Robiłam dzisiaj sałatkę buraczaną, troszkę inaczej, ale Twoja wygląda bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń