Dietetyczne bo sos jest bez mięsa, mąki i bez śmietany :)
Składniki:
4 ząbki czosnku
1 duża cebula
2 marchewki
1 mały seler
2 puszki pomidorów
suszone oregano
sól, pieprz
Ponadto: makaron (u mnie tagliatelle)
Ponadto: makaron (u mnie tagliatelle)
Marchewkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. W tym czasie na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i seler oraz puszki z pomidorami. Wszystko ze sobą dusimy około 20 minut, aż warzywa będą dobre. doprawiamy ziołami, sola i pieprzem. Podajemy z makaronem.
Dietetyczne spaghetti z włoszczyzną |
Na pierwszy rzut oka wygląda jak klasyczne spaghetti, nawet warzywa przypominają mięso ;)
OdpowiedzUsuńszczerze, to ja spaghetti wolę z mięsem. ale w okresie letnim trzeba dbać o linię ;)
UsuńA na ile porcji jest to spaghetti? :)
OdpowiedzUsuńojej, teraz dopiero odczytałam wiadomość cała czteroosobowa rodzina się naje. to zależy ile ugotujemy makaronu :)
UsuńWspaniały przepis! Dziś ugotowałam i na prawdę smaczne ;) w sam raz dla mnie, bo akurat jestem na małej diecie ;) może dam tylko malutki minus za lekką kwaskowość, ale to pewnie przez sok, który był w pomidorach :) mimo to serdecznie polecam ;)
OdpowiedzUsuń