Nie przepadam za kukurydzą, ale dzieciaki moich koleżanek tak. Postanowiłam troszkę kukurydzę "podrasować" :)
Składniki:
Składniki:
2 kukurydze
plaster masła
1 ząbek czosnku
zioła przyprawowe: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
natka pietruszki
łyżeczka cukru do gotowania
sól morska do posypania kukurydzy
Kolby kukurydzy gotujemy we wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru aż do miękkości. Następnie kukurydzę nacieramy ząbkiem czosnku i masłem, i grillujemy na rożnie albo patelni grillowej. Ugrillowaną kukurydzę posypujemy z każdej strony posiekaną natką pietruszki i przyprawą z suszonych pomidorów oraz solą morską. Gotowe do zajadania się :)
łyżeczka cukru do gotowania
sól morska do posypania kukurydzy
Kolby kukurydzy gotujemy we wrzątku z dodatkiem łyżeczki cukru aż do miękkości. Następnie kukurydzę nacieramy ząbkiem czosnku i masłem, i grillujemy na rożnie albo patelni grillowej. Ugrillowaną kukurydzę posypujemy z każdej strony posiekaną natką pietruszki i przyprawą z suszonych pomidorów oraz solą morską. Gotowe do zajadania się :)
Grillowana kukurydza |
A ja uwielbiam kukurydzę pod każdą postacią. Twoja wariacja bardzo mi się podoba. :)
OdpowiedzUsuńNie grilluję, więc nie mam okazji zjadać takiej kukurydzy, ale wygląda bardzo smacznie :) Pamiętam gotowane kolby kukurydzy z dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńZ czosnkiem? ciekawe :) Uwielbiam grillowaną kukurydzę! Pycha
OdpowiedzUsuńkukurydzę jadłam jedynie gotowaną... zapewne wiele tracę ;<
OdpowiedzUsuń