Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

czwartek, 14 marca 2013

Siekane kotlety drobiowo-marchwiowe

Lubicie piersi z kurcząt? Znudziły Wam się kotlety mielone? kotlety niby znajome a jednak maja niepozorny smak. 

składniki na 3 porcje:

2 piersi z kurczaka
1 marchewka - ugotowana
sól, pieprz
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Piersi siekamy drobno jak na tatar, marchewkę ścieramy na tarce. Mięso mieszamy z surowym jajkiem, solą pieprzem, oraz marchewką. w dłoniach formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podajemy z sosem pomidorowym.

siekane kotlety drobiowo-marchwiowe

11 komentarzy:

  1. Bardzo mi sie podoba ten przepis .Zapisuje do wypróbowania..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. no to daj znać jak już wypróbujesz, czy Ci smakowały :)

      Usuń
  2. Wyglądają pyysznie, uwielbiam marchewkę:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to prawda, można w mięsku przemycić troszkę witamin :)

      Usuń
  3. Uwielbiam kotleciki siekane! Pysznie ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ty je uwielbiasz a ja dopiero co je odkryłam :) już zaglądam do Ciebie :)

      Usuń
  4. Ależ one piękne :) zjadłabym z przyjemnością ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Siekane?Pierwsze słyszę,ale już je lubię,bo nie mam maszynki do mielenia hahah

    OdpowiedzUsuń
  6. swietne, szczegolnie jak moimi gośćmi bedą dzieciaczki ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. to prawda, dzieciaczkom powinny smakować :)

    OdpowiedzUsuń