Dodaj napis |
Składniki:
2 opakowania prostokątnych wafli
2 puszki masy krówkowej (u mnie jedna kakaowa i jedna orzechowa)
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
słoiczek kwaśnych powideł (u mnie domowe z czarnej porzeczki)
bakalie (suszone morele, orzechy włoskie, żurawina, płatki migdałowe, kandyzowana skórka pomarańczowa)
2 łyżki masła
2 łyżki śmietanki kremówki
Wafle smarujemy na przemian masą kajmakową oraz powidłami. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietanki i masła. Pamiętajmy, że miseczka nie może dotykać wrzątku. Polewamy czekoladą wafle, następnie posypujemy bakaliami.
mazurek na andrucie |
E tam, jakich 'leniwych', jakich 'leniwych', się pytam?
OdpowiedzUsuńLeniuch to by poszedł i w cukierni sobie kupił, haha ;D
(a ja się teraz zabieram za pieczenie nadruta domowego xD)
Pozdrawiam!
N
pieczesz domowego - bardzo ambitnie :)
UsuńNo, mam stracha w związku z tą ostatnią aferą z trutką na szczury w mleku w proszku (z czego część dostała się m in do wafelków właśnie) >.<
UsuńDomowe zawsze bezpieczniejsze, i smaczniejsze ;]
Pozdrawiam,
N.
świetnie wygląda:) pysznie musi smakować:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńWygląda imponująco:) Nie słyszałam nigdy o andrutowym mazurku-fajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, a wygląd bajeczka:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, szybko i smacznie, może się przydać :)
OdpowiedzUsuń