Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.

sobota, 2 czerwca 2012

Faszerowane buraki pastą z fasoli

Składniki na 2 porcje:
2 buraki - duże
puszka fasoli białej
3 ogórki konserwowe
mała cebula czerwona
majonez
sól i pieprz.


Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i wydrążamy środek. Fasolę miksujemy w blenderze z dodatkiem około3 łyżek majonezu, dodajemy sól i pieprz. Do gotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy wg uznania. Pastę z ogórkami dajemy do środka buraczków i gotowe! Wszystkie te składniki można przygotować w wersji jako sałatkę. Przepis na sałatkę z tych składników także w moich przepisach :)


Buraki można faszerować także humusem czyli ciecierzycą. 

faszerowane buraki fasolą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz