1 długi, zielony ogórek
4 rzodkiewki
pęczek szczypiorku
biały ser / twaróg
2 łyżki kefiru albo śmietany jak kto woli
sól, pieprz
Ogórki myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek z nasionek. Biały ser mieszamy z kefirem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy twarożek wypełniamy ogórki, na wierch kładziemy starte na tarce rzodkiewki. Śniadanie gotowe :)
Faszerowane zielone ogórki |
śliczne i bardzo smaczne
OdpowiedzUsuńU mnie były podobne :) http://gruszkazfartuszka.blox.pl/2011/04/wiosenny-twarozek.html
OdpowiedzUsuńa może na małosolne ??? też będzie pyszne :-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, bardzo ładne:)
OdpowiedzUsuń