składniki na 2 porcje:
połowę opakowania makaronu rurki albo kokardki
kilka do kilkunastu truskawek
kilka do kilkunastu truskawek
200 ml śmietany
około 1 do 2 łyżek cukru
ciemna czekolada
2 garści musli z rodzynkami
mięta
Makaron gotujemy na al dente. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Część truskawek rozrabiamy w blenderze na mus z dodatkiem cukru. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Na talerz kładziemy makaron, następnie truskawki, polewamy śmietaną i musem z truskawek oraz gorącą czekoladą. Całość posypujemy musli z rodzynkami. Dekorujemy miętą.Danie możemy podawać na zimno jak i na gorąco. Jeśli na ciepło to truskawki gotujemy w rondlu z cukrem i makaron podajemy jeszcze ciepły.
PYCHA!!! :D
Makaron, truskawki, musli i czekolada |
wspaniałość ! połączenie najpyszniejszych składników w pyszną całość ;)
OdpowiedzUsuń