Witam w kulinarnej podróży po mojej kuchni i zapraszam do stołu ! :)
Jest jeden rodzaj sztuki,który wszyscy trawią bez sprzeciwu: sztuka kulinarna.
niedziela, 28 stycznia 2018
Chleb bez wyrabiania, robi się go w 5 min.
Robi się go w 5 minut a piecze godzinę. Nie trzeba go zagniatać ani czekać, aż wyrośnie, więc można go upiec rano i jeszcze zdążyć zrobić z niego kanapki na śniadanie :)
Składniki:
1 kg mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850
50 g świeżych drożdży
1 l letniej przegotowanej wody
1 łyżka cukru a najlepiej ksylitolu
2 płaskie łyżki soli
4 łyżki octu balsamicznego
7 łyżek ulubionych ziaren np. słonecznik, dynia, siemię lniane,
+ trochę tłuszczu i bułka tarta do wysmarowania blachy
Mąkę, cukier, sól i 5 łyżek ziaren wsyp do miski. W wodzie rozrób drożdże, wlej do mieszanki w misce. Zamieszaj drewnianą łyżką, skrop octem balsamicznym i dalej mieszaj, aż składniki się połączą. Dwie średnie keksówki natłuść, oprósz tartą bułką. Do każdej nałóż połowę ciasta, wierzch posmaruj wodą, posyp resztą ziaren. Wstaw do zimnego piekarnika. Nastaw na 180 st. piecz ok. 60 min do suchego patyczka!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
a jaka blacha?
OdpowiedzUsuńIstny cud! :)
OdpowiedzUsuńRzeczywiście szybkie wykonanie bez zakwasu, z którym jest zawsze problem.
OdpowiedzUsuńYour way of explaining the whole thing in this post is truly
OdpowiedzUsuńgood, all be capable of easily know it, Thanks a lot.
Nareszcie chleb, który nie musi rosnąć całą noc w lodówce! Na pewno wypróbuję, pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSzybko, zdrowo, smacznie, takie pakiety w kuchni to ja rozumiem :)
OdpowiedzUsuńSpróbuje zrobić dziś
OdpowiedzUsuńKochajmy blogi o jedzeniu tak szybko odchodzą
OdpowiedzUsuńto prawda, mniej czasu poświęcam na blog. życie to ciągły proces :)
UsuńReally nice and informative blog, keep it up buddy…Thanks for sharing
OdpowiedzUsuńHello tto every one, the contents presenmt at this website are actually awesome for people experience,
OdpowiedzUsuńwell, keep uup the nice work fellows.
I am sure this paragraph has touchd all the internet visitors, its really really plkeasant paragraph oon building uup new webpage.
OdpowiedzUsuńI loved as much as you'll receive carroed out right here.
OdpowiedzUsuńThe sketch is tasteful, you authored subject matter stylish.
nonetheless, you command get got an edginesds over that you wish be delivering the following.
unwell unquestionably come more formerly again since exactly the
same nearly very often inside case you shield this increase.
hey there and thank you for your info – I have definitely picked up anything
OdpowiedzUsuńnew from right here. I did however expertise several
technical points using this site, as I experienced
to reload the website a lot of times previous to
I could get it to load correctly. I had been wondering if
your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow
loading instances times will sometimes affect your placement in google
and could damage your quality score if advertising and marketing with Adwords.
Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for
much more of your respective intriguing content. Make sure you
update this again soon.
I love it when folks come together and share thoughts.
OdpowiedzUsuńGreat blog, stick with it!
Attractive part of content. I simply stumbled upon your website and in accession capital to assert
OdpowiedzUsuńthat I acquire in fact enjoyed account your blog
posts. Anyway I'll be subscribing on your augment or even I success you get admission to constantly rapidly.