składniki:
0,5 kg twarogu sernikowego
2 czubate łyżki margaryny
1 szklanka wydrylowanych wiśni
1-2 szklanki cukru
2 jajka
pół szklanki mleka
2 budynie waniliowe
2 paczki herbatników
pół aromatu rumowego
około 1 szklanki wydrylowanych wiśni (albo rodzynek)
Twaróg, margarynę, cukier, jajka wkładamy do garnka i mieszamy składniki. Następnie podłączamy ogień, cały czas mieszając. Budynie rozpuszczamy w mleku i dodajemy do masy serowej. Mieszając, gotujemy aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy wiśnie (opcjonalnie rodzynki). Do pucharków dajemy połowę rozkruszonych na piasek herbatników. Przestudzoną masę serową wylewamy do pucharków, później dajemy kolejną warstwę herbatników i zaś wylewamy masę serową. Dekorujemy wiśniami. Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Cudowny deser w otoczeniu cudownych kwiatów, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńpyszny deser na ochłodę
OdpowiedzUsuńoj skusiłabym się skusiła!
OdpowiedzUsuń