Składniki:
opakowanie roszponki
1 ogórek zielony
150 g łososia wędzonego
1 owoc granatu
3 rzodkiewki
3 jajka na twardo
szczypiorek
Składniki na sos:
100 ml jogurtu naturalnego
50 ml majonezu
100 g sera z niebieską albo zieloną pleśnią
2 łyżki octu balsamicznego
biały pieprz.
Składniki na dressing ze sobą mieszamy, ser ścieramy na tarce i dodajemy do sosu. Na półmisku układamy roszponkę, pokrojone w plastry rzodkiewkę i ogórek, pokrojone w ósemki jajka. Układamy także cząstki łososia. Granat przekrawamy na pół i uderzając drewnianą łyżką od spodu owoc wydobywamy kulki granatu, które dodajemy do sałatki. Całość polewamy sosem. Dekorujemy szczypiorkiem.
sałatka z łososiem i granatem |
Apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńelegancko dzisiaj u ciebie:)
OdpowiedzUsuńpyszności mniam
gdzie granat tam i ja!
OdpowiedzUsuńGranat jest boski, zwłaszcza w sałatkach. Uwielbiam go :)
OdpowiedzUsuńA sałatka wygląda zachęcająco :)
Na prawdę "wyssałaś z mlekiem matki" Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńWyglada okazale,wyobrazam sobie,ze smakuje nieziemsko:)
OdpowiedzUsuńnie widzę szczypiorku droga Małgosiu :)
OdpowiedzUsuńfaktycznie na zdjęciu mało go widać (ja widzę, 1 cząstkę tylko :) ) powiedzmy, że szczypiorek leży na dnie talerza, i można go dodać bądź nie - wedle własnego uznania. pozdrawiam :)
Usuń