Składniki:
przegrzebki mrożone (ja kupiłam w biedronce po 4 zł)
przegrzebki mrożone (ja kupiłam w biedronce po 4 zł)
3 łyżki masła
2 ząbki czosnku
garść koperku
sok z cytryny
sól, pieprz
olej rzepakowy
Przegrzebki myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekanym koperkiem solą i pieprzem. Na patelnię rozgrzewamy masełko ziołowo - czosnkowe i następnie dodajemy przegrzebki, smażymy po 1-2 minucie z każdej strony. Na koniec skrapiamy sokiem z cytryny. Podajemy na grzankach (ja wycięłam z nich kółka szklanką) Grzanki można jeszcze posmarować ziołowym masełkiem.
przegrzebki |
a gdzie je można kupić?
OdpowiedzUsuńja kupiłam w biedronce za 4 zł. ale w Tesco też są :)
UsuńSłyszałam o nich,ale nigdy nie jadłam.Jeśli smakują podobnie do krewetek,to z tym składem są pycha:)
OdpowiedzUsuńsmakują podobnie :)
Usuńwygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuń