Kto był w moim domu ten wie, że kolekcjonuję książki kulinarne, szczególnie te w ładnej oprawie. Uwielbiam przeglądać piękne fotografie kulinarne i inspirować się przepisami z całego świata. Ale moją ulubioną kuchnią jest kuchnia włoska.
Dzięki uprzejmości Wydawnictwa RM, zostałam poproszona o podzielenie się swoją opinią na temat dwóch nowości wydawniczych. Pierwsza z nich to książka, której autorką jest Laura Zavan "Kuchnia włoska, Gotowanie krok po kroku" a druga to "Ciasta i desery, Gotowanie krok po kroku" Marianne Magnier-Moreno.
Byłam ciekawa, czy te dwie pozycje są mnie jeszcze w stanie czymś zaskoczyć? Już po chwili wiedziałam, że gotowanie z tymi książkami będzie łatwą przyjemnością. Ze względu na ich instruktażową prezentację. Podtytuł "Gotowanie krok po kroku" nie jest tylko nic nie znaczącym hasłem. W tych książkach dosłownie widać jak krok po kroku przygotowuje się wybrany przepis. Sfotografowany jest każdy etap. Idealna książka dla najmniej wprawionych kucharzy. Idealna na prezent na gwiazdkę. Polecam!
super, mój ulubiony blog kulinarny
OdpowiedzUsuń