Stałam się monotematyczna bo w każdym poście jest danie z kurkami, ale cóż zrobić jeśli je uwielbiam?:)
Składniki;
Składniki;
koszyczek kurek
200 ml śmietanki kremówki
1 papryczka chili
sól, pieprz
zioła przyprawowe; suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
makaron spaghetti
łyżka masłaNa maśle smażymy umyte kurki. Większe okazy przekrawamy na mniejsze cząstki. Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili i chwilę smażymy. Dolewamy śmietankę kremówkę, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i wszystko dusimy około 10 minut. Podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente.
łyżka masłaNa maśle smażymy umyte kurki. Większe okazy przekrawamy na mniejsze cząstki. Dodajemy drobno pokrojoną papryczkę chili i chwilę smażymy. Dolewamy śmietankę kremówkę, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami i wszystko dusimy około 10 minut. Podajemy z makaronem spaghetti ugotowanym al dente.
Spaghetti z kurkami i chili |
A ja kurki jadłam do tej pory tylko w jajecznicy... czas w końcu zrobić z nimi makaron ;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie kremowe sosy... Ten na pewno też smakuje świetnie :)
OdpowiedzUsuńJa też kurki uwielbiam i taki przepis z pewnością by mi podpasował :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam makaron pod każdą postacią!;).
OdpowiedzUsuńMuszę zakupic kurki.
Bardzo smakowite, nie próbowałem nigdy grzybów z chilli :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe połączenie smakowe! wykwintne, fantastyczne danie!
OdpowiedzUsuń